ДБР затримало ще одного підозрюваного у викраденні активістів Євромайдану Вербицького і Луценка

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Слідчі ДБР та СБУ 12 березня затримали ще одного підозрюваного у справі про викрадення та катування активістів Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Ним виявився мешканець Білої Церкви, який, за даними слідства, входив до злочинної групи з девʼяти «тітушок», організованої для викрадення та залякування активістів Євромайдану та незаконного перешкоджання мирним акціям протесту.

«21 січня 2014 року близько 4:00 підозрюваний у складі цієї групи викрав із Олександрівської клінічної лікарні Києва активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького. Після цього потерпілі зазнали катувань, а Юрій Вербицький внаслідок травм та переохолодження помер», — повідомляють в пресслужбі ДБР.

Наразі вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу. У разі доведення вини підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Справа про викрадення Вербицького та Луценка

У січні 2014 року Ігоря Луценка та Юрія Вербицького викрали з території Олександрівської лікарні в Києві та вивезли за місто. Після тортур їх залишили в лісі під Києвом. Вербицький від отриманих травм помер.

Заарештованого у цій справі Олександра Волкова слідство вважає організатором викрадення, а також людиною, яка, на думку слідства, повʼязана з імовірним замовником викрадення — Олексієм Чеботарьовим.

Усі злочини, скоєні під час Революції гідності, умовно обʼєднані в одну велику «Справу Майдану». У ній розслідують вбивство 91 людини (78 мітингувальників та 13 силовиків).

  • Раніше, 10 березня, слідчі ДБР затримали іншого учасника цієї організації, підозрюваного у викраденні та катуванні активістів і умисному вбивстві Вербицького.