«Відрядження не оформлювали». Апарат Ради назвав «приватними» зустрічі нардепів від ОПзЖ з політиками в Москві

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Апарат Верховної Ради назвав зустріч нардепів від «Опозиційної платформи — За життя» з російськими політиками і президентом Росії Володимиром Путіним приватною. Про це йдеться у заяві відомства.

«Народні депутати фракції «Опозиційна платформа — За життя» здійснили приватну поїздку до Російської Федерації і під час цих зустрічей висловлювали позицію виключно своєї політичної сили», — йдеться у заяві.

В апараті пояснили, що керівництво та представники фракції ОПзЖ не мали повноважень проводити перемовини від імені парламенту, а обговорення ними будь-яких питань під час їхньої поїздки не погоджувалось. Крім того, там додали, що нардепи не оформлювали відрядження в апараті Верховної Ради.

Про що йдеться?

10 березня делегація нардепів від фракції ОПзЖ відвідала Москву, де зустрілася з депутатами Держдуми Росії. Під час цих зустрічей сторони обговорювали створення «парламентського виміру «нормандського формату». Пізніше один з лідерів ОПзЖ, Віктор Медведчук зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним та обговорював з ним цю ідею.

  • У липні 2019 року представники «Опозиційної платформи — За життя» Юрій Бойко, Віктор Медведчук, Вадим Рабінович і Тарас Козак зустрілися з премʼєр-міністром РФ Дмитром Медведєвим у Москві, у штабі партії «Единая Россия».
  • Перед цим, у березні, в Москві відбулася зустріч премʼєр-міністра РФ Дмитра Медведєва, голови «Газпрому» Олексія Міллера, Віктора Медведчука та Юрія Бойка. На зустрічі глава «Газпрому» заявив про готовність продавати Україні газ на чверть дешевше за нинішню ціну та подовжити транзит через Україну на базі чинного контракту.
  • Після цього Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом поїздок голови політради «Опозиційної платформи — За життя» Віктора Медведчука та нардепа Юрія Бойка до Москви.