Кабмін планує ввести карантин у навчальних закладах й обмежити масові заходи

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Кабінет міністрів України запланував ввести тритижневий карантин через розповсюдження коронавірусу нового типу. Про це повідомляє Урядовий портал.

Уряд також запропонував обмежити проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб, але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

Раніше у Facebook Верховної Ради України зʼявилось повідомлення про запровадження в України карантину на 3 тижні — з 12 березня по 3 квітня. Пізніше цей допис видалили.

  • Спалах інфекції COVID-19, яку спричиняє вірус SARS-CoV-2, розпочався наприкінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус почав стрімко поширюватися країнами Азії і до кінця січня дійшов до США та Євросоюзу. Окрім КНР, основні осередки спалаху наразі в Італії, Ірані, Південній Кореї, Франції, Іспанії, Німеччині та США. Всього у світі заражені 119 132 особи, з яких 65 765 одужали. Зафіксованих смертей — 4 284.
  • В Україні перший випадок коронавірусу виявили 3 березня. Його діагностували в Чернівцях у чоловіка, який раніше відвідував Італію.
  • Чернівецька обласна адміністрація повідомляла про госпіталізацію ще двох людей з підозрою на коронавірус. Їх доправили до лікарні 7 та 9 березня.