Авіакатастрофа українського літака в Ірані. Попередній список — 11 загиблих українців

Автор:
Євген Спірін
Дата:

Іранське агентство ISNA опублікувало списки загиблих в аварії літака авіакомпанії МАУ, який летів з Тегерана в Київ. На борту були 176 осіб, усі вони загинули. Усі 9 членів екіпажу, а також 2 пасажири були громадянами України. Видання Baza оприлюднило попередній список загиблих.

Сергій Хоменко

Катерина Статник

Марина Микитюк

Валерія Овчарук

Володимир Гапоненко

Сологуб Юлія

Ольга Кобюк

Олена Малахова

Олексій Наумкіна

Ігор Матків

Денис Лыхно

Літак впав через технічні проблеми після зльоту з аеропорту імені Імама Хомейні. За інформацією сервісу Flightradar24, востаннє літак зафіксували в районі міста Паранд, неподалік від Тегерану. На сайті МАУ зазначено, що рейс PS752 у Київ вилетів о 05:15 ранку за місцевим часом.

На місці аварії працювали 22 автомобілі швидкої допомоги. Як повідомив виданню Al-Hadath глава служби з надзвичайних ситуацій Ірану, «пожежа була настільки сильною після вибуху, що нікого не можна було врятувати».

Премʼєр-міністр Олексій Гончарук заявив, що Кабмін готує до відрядження групу для допомоги в пошуковій операції та розслідування причин катастрофи. Президент Володимир Зеленський висловив співчуття родичам загиблих і перервав поїздку в Оман.