Італія зупиняє роботу лоукостера Ernest Airlines, що літає до Києва, Львова, Одеси та Харкова

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Італія зупиняє роботу лоукостера Ernest Airlines, що літає до Києва, Львова, Одеси та Харкова

Viktor Forgacs / Unsplash

В Італії призупиняють ліцензію на перевезення лоукост-авіакомпанії Ernest Airlines, що обслуговує італійський, албанський, український та російський ринки. Згідно з рішенням Управління цивільної авіації ENAC, заборона на перевезення пасажирів і вантажів почне діяти з 13 січня, повідомляє Corriere della Sera.

Причиною заборони регулятор називає «порушення положень регламенту ЄС № 1008 від 2008 року, що містить загальні правила надання повітряних послуг у Євросоюзі». Але, за даними видання, це могло трапитися через фінансові проблеми лоукостера.

Протягом кількох місяців, як пояснюють джерела газети, компанія відчувала економічні труднощі та затримувала виплату заробітної плати працівникам. «Якщо перевізник надасть гарантію згідно з правилами спільноти, призупинення може бути скасовано», — йдеться в релізі ENAC.

В іншому разі, перевізник більше не зможе продавати квитки на рейси після 13 січня та виконувати рейси після цієї дати. «Ліцензія залишається в силі до 13 січня, також із урахуванням поточних свят і Різдва 7 січня», — заявили в ENAC.

У 2018 році авіакомпанія Ernest Airlines перевезла трохи менше ніж 611 тисяч пасажирів, зокрема в Албанію (Тирану) та в Україну і з неї (Київ, Львів, Харків, Одеса). Перевізник зареєстрований в Італії, але фінансується шведським мільярдером Маркусом Перссоном, який став відомий завдяки продажу власної відеогри «Майнкрафт» у 2014 році Microsoft за $2,5 мільярда.