Трамп опублікував імʼя інформатора, який розповів про розмову із Зеленським

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Американського президента Дональда Трампа публічно засудили за розкриття особи інформатора, який доповів про тон розмови з Зеленським 25 липня. Про це повідомляє The Guardian.

Як стверджує видання, увечері 27 грудня Трамп у своєму Twitter ретвітнув посилання, в заголовку якого зазначено імʼя інформатора, який повідомив про тиск на Зеленського під час телефонної розмови 25 липня.

Крім того, 26 грудня Трамп також ретвітнув фотографію своєї «кімнати військових дій» в рамках передвиборної кампанії. Прикріплена публікація посилалася на статтю видання Washington Examiner. Стаття, опублікована 3 грудня, також містить імʼя ймовірного заявника в заголовку.

Після публікації на Трампа посипалася критика. Зокрема, глава непартійної правозахисної організації «Нова програма» Емі Сискинд заявила, що розкриття інформатора — неприйнятна поведінка для президента, за що той повинен відповісти.

Зазначимо, інформатором порушення розслідування проти Трампа стало анонімне джерело в ЦРУ. У вересні він повідомив, що Трамп чинив тиск на Зеленського, щоб той оголосив про розслідування проти сина Джо Байдена, Хантера. Натомість Київ недоотримав $400 тисяч військової допомоги.