У Трампа створили сайт із тезами для суперечок про імпічмент

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Трампа створили сайт із тезами для суперечок про імпічмент

Jabin Botsford / The Washington Post via Getty Images

Під час кампанії з переобрання президента США штаб Дональда Трампа запустив сайт з відеороликами із висловлюваннями, які «можуть допомогти виграти суперечки з ліберальними друзями, родичами, «сніжинками», з якими вони стикаються в святкові дні». Про це повідомляє The Hill.

На сайті snowflakevictory.com є різні розділи з темами, з якими можуть стикатися прихильники Трампа під час суперечок. Серед тем — економіка, прикордонна стіна з Мексикою та імпічмент.

Багато повідомлень, які кампанія рекомендує прихильникам, прописані мовою, яку Трамп використовує під час спілкування з журналістами та у своїх твітах.

Наприклад, сайт рекомендує прихильникам заявляти, що «імпічмент президента Трампа завжди був виборчою тактикою» і що «імпічмент президента Трампа — це все, про що демократи можуть думати з першого дня».

  • 25 вересня Білий дім опублікував стенограму телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським. Глави держав обговорювали сина колишнього віцепрезидента Джо Байдена — прямого конкурента Трампа на наступних виборах президента США. Це викликало скандал, який призвів до запуску процедури імпічменту американського президента.
  • Палата представників Конгресу США проголосувала більшістю за оголошення імпічменту президенту Дональду Трампу. Вона затвердила дві статті звинувачення: зловживання владою (підтримали 230 конгресменів, проти — 197) і перешкоджання роботі Конгресу (за 229, проти — 198).
  • Далі справа переходить до Сенату США. Процедура по суті є судовим процесом, у якому сенатори стають присяжними, а члени палати представників — стороною обвинувачення. Потім відбувається голосування. Якщо дві третини сенаторів голосують за, президента відсторонюють від посади.