НАБУ та СБУ проводять обшуки в Адміністрації морських портів. Чиновників АМПУ підозрюють у розкраданні $20 млн

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Працівники антикорупційного бюро та Служби безпеки прийшли з обшуками в філії держпідприємства «Адміністрація морських портів України» і до керівників АМПУ.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Обшуки проходять за місцем проживання посадовців у Києві, Одесі та Одеській області. «Слідчі дії санкціоновані. Їх здійснюють у межах розслідування можливих зловживань посадовців АМПУ при закупівлі будівельних послуг для обʼєктів морської інфраструктури, зокрема надання протиправних преференцій іноземній компанії», — йдеться в повідомленні.

Порушено кримінальну справу про зловживання владою та службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК).

В СБУ заявили, що підозрюють чиновників АМПУ в розкраданні $20 млн при проведенні днопоглиблювальних робіт.

В АМПУ обшуки назвали необґрунтованими. Там кажуть, що йдеться про проєкти капітального днопоглиблення в морських портах «Чорноморськ» і «Південний». Роботу на замовлення АМПУ виконувала китайська компанія China Harbour Engineering Company Ltd. Тендери, як запевняють в АМПУ, проводилися через систему ProZorro, і китайська компанія запропонувала найнижчу ціну, що дозволило зекономити понад 500 млн грн.

«Тендерні процедури і подальша реалізація проєктів на всіх етапах проходили під пильним контролем з боку Міністерства інфраструктури України, експертного середовища, засобів масової інформації та громадськості», — підкреслили в АМПУ і додали, що адміністрація готова співпрацювати з правоохоронцями.