НАБУ обшукує ліквідоване Мінінформполітики. Справа стосується просування на CNN бренду UkraineNOW

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

НАБУ проводить обшуки в ліквідованому Міністерстві інформаційної політики та державному підприємстві «Захист інформаційного простору», яке підпорядковувалося відомству. Про це повідомив колишній держсекретар Мінінформполітики Артем Біденко, який тепер є держсекретарем Міністерства культури, молоді та спорту.

За його словами, обшуки проходять в рамках справи щодо тендера на 15 млн грн, проведеного 2018 року, на просування України та бренду UkraineNOW на телеканалі CNN.

За версією слідства, компанія CFC Consulting, що є переможцем тендеру, не розмістила рекламу, попри наявність актів виконаних робіт від CNN.

У грудні 2018 року за результатами тендеру ДП «Центр захисту інформаційного простору України» Міністерства інформаційної політики замовило у CFC Consulting рекламні послуги на 15,4 млн грн. Очікувана вартість закупівлі становила 26 млн грн. Таким чином, вартість угоди була більше ніж на третину нижча за очікувану, пише «Детектор медіа».

Згідно з угодою, переможець тендеру планував розміщувати сюжети міністерства на CNN. Йшлося про 580 виходів 30-секундних сюжетів, з яких не менше половини — у прайм-тайм. Також було замовлено супроводжуючу банерну кампанію на сайті телеканала.

У НАБУ пізніше повідомили, що обшуки проводилися у справі про можливу розтрату (ч. 5 ст. 191 КК) держкоштів. Деталі не вказали, але додали, що слідство ведеться з липня 2019 року.