В МВС заявили, що закрили всі гральні заклади в Україні. Їх було понад 5 тисяч

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Міністерстві внутрішніх справ заявили про закриття 5,3 тис. гральних закладів. Радник міністра внутрішніх справ Володимир Мартиненко в ефірі «Громадського радіо» повідомив, що в Україні всі гральні заклади закриті.

Мартиненко зазначив, що нині в країні не залишилося жодного грального закладу, який би працював: «Їх вже немає. Усі заклади закриті. А якщо виявиться, що десь такий заклад працює, я просив би повідомляти в поліцію», — додав радник міністра.

За його словами, також конфісковано близько 4,5 тисяч одиниць обладнання приблизно на 51 млн грн та відкрито 250 кримінальних проваджень за фактом зайняття гральним бізнесом.

Також радник міністра пояснив, чому тільки зараз активізувалася боротьба з гральним бізнесом: «До останнього часу в Україні діяла постанова уряду, яка дозволяла займатись лотерейною діяльністю — продавали лотереї, електронні в тому числі. А після тих настанов, які надійшли від президента, уряд скасував цю постанову, і тепер немає жодних легальних підстав, щоб займатися такою діяльністю. До того ж є тонка грань між гральними закладами і закладами, які займались розповсюдженням лотерей, зокрема електронних лотерей».

«Зараз, у зв’язку з тим, що у нас був провалений закон щодо легалізації грального бізнесу, правила не були встановлені. Відповідно, президент доручив уряду розібратися із ситуацією, яка є на ринку гральних закладів. Уряд скасував постанову, і, відповідно, правоохоронці почали виконувати рішення уряду — заклади почали закриватись», — розповів Мартиненко.