Кабмін подав у Раду законопроєкт про легалізацію грального бізнесу

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
Кабмін подав у Раду законопроєкт про легалізацію грального бізнесу

Kay / Unsplash

Верховна Рада зареєструвала законопроєкт №2285 про легалізацію грального бізнесу в Україні, який вніс Кабінет міністрів. Про це повідомляє пресслужба уряду.

Автори мають намір таким чином врегулювати проблему поширення нелегального грального бізнесу та обмежити поширення ігроманії. «Легалізація грального бізнесу також дозволить отримати до бюджету 5 мільярдів гривень, проте остаточні цифри очікуваних надходжень до бюджету будуть залежати від того, у якій редакції депутати приймуть закон», — йдеться в повідомленні Кабміну.

Повний текст законопроєкту на сайті Ради відсутній, але в релізі уряду йдеться, що документ обмежує кількість ліцензій, гральних закладів та ігрового обладнання; гральні заклади дозволяється розміщувати виключно на території готелів (класу 3—5 зірки — для залів ігрових автоматів і класу 5 зірок — для казино); регулятори будуть вимагати верифікації гравців при прийнятті ставок/виплати виграшів та реєстрації виграшів у «Системі онлайн-моніторингу», яку буде вести податкова служба.

У разі прийняття законопроєкту власників грального обладнання зобовʼяжуть сертифікувати його за міжнародними стандартами, а плата за ліцензії від азартних ігор ітиме на розвиток спорту, медицини та культури.