Зеленський роздав завдання Кабміну та Раді. Серед них — скасувати мораторій на продаж землі, легалізувати казино та видобуток бурштину

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Президент Володимир Зеленський роздав перші завдання новопризначеним міністрам. Він зачитав їх під час відкритої зустрічі з керівниками Кабінету міністрів, Верховної Ради та силовиків.

Серед озвучених завдань — легалізувати гральний бізнес у пʼятизіркових готелях і видобуток бурштину. За розробку законопроєктів відповідатимуть премʼєр-міністр Олексій Гончарук та міністр фінансів Оксана Маркарова. Верховна Рада, за дорученням Зеленського, має ухвалити ці закони до 1 грудня. Відповідальними за голосування президент призначив спікера Дмитра Разумкова та главу фракції «Слуга народу» Давида Арахамію.

Зеленський доручив також ухвалити закони про внутрішній водний транспорт (до 1 листопада) і про Службу фінансових розслідувань, яка має замінити податкову міліцію (до 1 грудня).

Закон про ринок землі сільськогосподарського призначення та скасування мораторію на продаж землі Верховна Рада має ухвалити до 1 грудня. За розробку законопроєктів відповідальний Гончарук і міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов. Також Зеленський доручив до 1 січня 2021 року внести всю інформацію про земельні ділянки у державний земельний кадастр.

До 1 грудня Гончарук і Маркарова, а також міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель мають підписати угоди про розподіл продукції (УРП) із розробки вуглеводневих ділянок, до 1 січня 2020 року — спростити підʼєднання до газових і електромереж.

До 1 січня 2020 року Зеленський розпорядився спростити для населення та бізнесу порядок підʼєднання до електричних і газових мереж, а також знизити вартість відповідних послуг.

Державна митна служба, за розпорядженням Зеленського, має запрацювати з 1 грудня. Крім цього, президент доручив здійснити повний аудит державних реєстрів, спростити умови підʼєднання бізнесу та громадян до мереж. Також президент розпорядився розробити концепцію реформування Служби безпеки.