Поліція порушила справу після того, як журналістів «Шарій.net» вигнали з Апеляційного суду

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом подій 24 грудня за участі журналістів видання «Шарій.нет» в Апеляційному суді Києва, коли розглядали апеляцію на арешт для підозрюваної у вбивстві журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції Києва.

У поліції повідомляють, що до них із заявами звернулися троє журналістів.

Слідчі кваліфікували подію як погрозу чи насильство щодо журналістів та внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Санкція статті передбачає покарання до пʼяти років позбавлення волі.

«Така протиправна поведінка стосовно журналістів є неприпустимою. На всі такі випадки поліція оперативно реагуватиме в рамках чинного законодавства», — заявили у Нацполіції.

Що трапилося?

24 грудня громадськість прогнала із зали Апеляційного суду журналістів видання «Шарій.net» Антоніну Бєлоглазову та Дмитра Кучера. Після того останнього оточили під судом і змусили прокричати антиросійські гасла та зазначити, що Крим — це Україна.

  • Апеляційний суд Києва залишив під арештом лікарку Юлію Кузьменко, яку підозрюють у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.