Держкіно погодилося виділити понад 11 млн грн на фільм телеведучої Яніни Соколової «Я, Ніна»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Державне агентство з питань кіно погодилося виділити кошти на фінансування фільму «Я, Ніна» телеведучої та журналістки Яніни Соколової. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Держкіно уклало угоду з компанією «Яніна Соколова Продакшн». На створення фільму нададуть 11,8 млн грн (70,06 % загальної вартості виробництва фільму). Кінопроєкт повнометражної драми «Я, Ніна» став одним із переможців 11-го конкурсного відбору Держкіно. Режисером фільму є Володимир Харченко-Куликовський, автором сценарію — Ольга Куровець, продюсером — Олеся Корженевська. Реліз фільму в Україні планується у 2021 році.

Про що фільм?

Молода успішна журналістка Ніна здається цілком щасливою: коханий чоловік, двоє дітей, улюблена робота, друзі та молодість. Проте одного дня в неї діагностують рак.

Ніні роблять операцію з видалення внутрішніх жіночих органів. Оперує онкологиня Олександра, молода лікарка з міжнародним досвідом. Саме вона стає для Ніни найближчою людиною, точкою опори та символом одужання.

Ніна намагається утримати статус-кво на роботі та вдома, але хвороба змушує змінюватись. Закоханість, виснажливі медичні процедури та інший ритм життя допомагають Ніні знайти глибший контакт із собою.

Жінка починає дихати на повні груди та діє так, як не діяла б ніколи раніше. Вона знімає перуку в прямому ефірі, відкрито говорить про пережите та досліджує нові грані своєї чуттєвості. Витримавши натиск надмірно допитливих колег і зіткнувшись із глибокою самотністю, Ніна знаходить у собі сили, щоб почати все з нової сторінки.

Головні ролі в фільмі зіграють сама Яніна Соколова, музикант Валерій Харчишин і акторка Валерія Ходос.