Мінекономіки: Україна експортує ялинкові прикраси до 27 країн. Найбільше купують Нідерланди

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Україна експортувала у цьому році ялинкові прикраси до 27 країн світу, найбільшим ринком збуту є Нідерланди. Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Качка на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, за 10 місяців цього року поставки виробів для новорічних і різдвяних свят склали $7,5 млн, що на 7,7% більше за показники аналогічного періоду минулого року.

Качка зазначив, що найбільшим імпортером українських ялинкових прикрас є Нідерланди. 34,1% загального експорту новорічних та ялинкових виробів з України та 56,2% експорту до країн ЄС — це ринок Нідерландів.

Іншими популярними напрямками експорту ялинкових прикрас є Польща, Німеччина, Білорусь, Швейцарія.

«Без українських прикрас Новий Рік і Різдво в Росії були би зовсім безнадійними і похмурими, тож там теж активно купували українські яскраві кульки», — написав заступник міністра.

Також суттєво зросли поставки прикрас за 10 місяців цього року порівняно з минулорічним періодом до Латвії (у 2,9 рази), Грузії (у 2,4 рази), Молдови (у 2,3 рази), Румунії (у 2,1 рази), США (у 2,1 рази), Італії (у 1,9 рази).

Новими ринками для експорту стали Австрія, Казахстан, Хорватія, Сербія та Кайманові острови.