Убивство Шеремета: експерти знайшли схожу речовину в міні Антоненка та вибуховому пристрої під авто журналіста

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Слідчі Нацполіції знайшли схожість між міною МОН-50, яку вилучили у підозрюваного Андрія Антоненка, і вибуховим пристроєм, яким підірвали автомобіль журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Згідно з результатами вибухотехнічної експертизи, у вибухових пристроях знайшли аналогічну речовину на основі гексогену. «Саме цей матеріал і був в основі саморобних вибухових пристроїв, за допомогою яких скоїли замах на вбивство косівського підприємця та підірвали авто журналіста Павла Шеремета», — йдеться в повідомленні.

За даними слідчих, вилучена МОН-50 виявилася «кустарним способом вихолощеною промислово виготовленою бойовою протипіхотною осколковою міною направленої дії», корпус якої був виготовлений на болгарському заводі «Дунаріт» у 1987 році та споряджений пластитом (ПВВ 5-А) на Самарському заводі вибухових речовин у Росії. Крім того, на корпусі та всередині міни експерти виявили змішані біологічні сліди.

«Підозрюваний відмовився пояснювати походження та мету зберігання вилученого предмета, посилаючись на норми ст. 63 Конституції України. Окрім того, затриманий відмовляється від проведення слідчих експериментів і надання показань», — додали в поліції.