Джоан Роулінг стала найбільш оплачуваною письменницею 2019 року. Рейтинг від Forbes

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Американський журнал Forbes склав список найбільш високооплачуваних письменників 2019 року, в якому перше місце посіла британська письменниця Джоан Роулінг. За рік вона заробила $92 мільйони. При цьому левова частка її доходів надійшла не від продажу книжок, а від театральних вистав і тематичних парків, присвячених Гаррі Поттеру.

На другому місці розташувався Джеймс Паттерсон, який за минулий рік заробив $80 мільйонів. Найбагатший письменник Америки продав понад 5,5 мільйона примірників книги «Президент пропав», яку він написав у співавторстві з Біллом Клінтоном.

Замикає трійку лідерів колишня перша леді США Мішель Обама, мемуари якої «Becoming. Моя історія» були продані тиражем понад 10 мільйонів примірників у різних форматах.

На четвертому місці найбільш високооплачуваних письменників 2019 року Джефф Кінні та його $20 мільйонів прибутку. Кінні — автор популярної серії дитячих книг «Щоденник слабака». За 12 місяців він продав 3,6 мільйона її примірників.

Пʼятірку списку замикає Стівен Кінг із $17 мільйонами: прибутки короля хорора скоротилися на $10 мільйонів у порівнянні з минулим роком, коли він заробив восьмизначну суму завдяки успіху екранізації «Воно».