Діти і геймери. Forbes склав топ-10 найбагатших YouTube-блогерів

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Американський журнал Forbes опублікував традиційний щорічний рейтинг найбільш високооплачуваних блогерів, які ведуть свої канали на YouTube.

1 місце — Раян Каджі

Восьмирічний хлопчик Раян, батьки якого ведуть кілька каналів, вже другий рік поспіль стає найбагатшим блогером. На його каналі викладаються ролики з реакцією Раяна на покупку нових іграшок, їх розпакування; те, як Раян грає в різні ігри з родиною та друзями тощо. На ці канали підписані майже 23 млн користувачів, а дохід Раяна за останній рік Forbes оцінив у $26 млн. Як зазначають джерела Forbes, з Раяном співпрацюють торгові мережі Walmart і Target, телеканал Nickelodeon і стримінговий сервіс Hulu.

2 місце — Dude Perfect

Dude Perfect — це канал про спортивні трюки. У нього 47,7 млн підписників і він заробив $20 млн за рік. Каналом займаються пʼятеро 30-річних друзів: Кобі Коттон, Корі Коттон, Гаррет Гільберт, Коді Джонс і Тоні Тайлер. Вони займаються спортом, виконують трюки і бʼють рекорди Гіннеса. Їхні відео, такі як Bowling Trick Shots і Bubble Wrap Battle, допомогли їм виграти телевізійний контракт The Dude Perfect Show, який виходить на Nickelodeon.

3 місце — Анастасія Радзинська

Анастасія шестирічна уродженка Краснодару, яка з 2018 року живе у США (місто Бока-Ратон, штат Флорида). У Радзинської сім каналів, на які загалом підписані 107 млн користувачів. Найпопулярніші серед них — Like Nastya Vlog (42,3 млн підписників) та Like Nastya (15,2 млн підписників). Ролики з участю дівчини подивилися 42 млрд разів, а її дохід становив $18 млн.

4 місце — Rhett and Link

Автори каналу Ретт Маклафлін і Лінк Ніл є ведучими одного з найпопулярніших щоденних шоу YouTube під назвою Good Mythical Morning. У ньому вони їдять такі продукти, як пироги зі смаком чітос, і співають з різними зірками. Зараз у них чотири канали, підкаст, дві книги і на початку цього року вони придбали багатоканальну мережу Smosh за $10 млн. На основному каналі у них 4,56 млн підписників, вони заробляють $17,5 млн на рік.

5 місце — Джеффрі Стар

Автор каналу Джеффрі Стар спершу спробував себе на MySpace як музикант, але потім перейшов на YouTube, де знайшов уроки з макіяжу. Тепер він використовує свій канал, щоб рекламувати власну лінію косметики, яка, за його словами, приносить кругленьку суму завдяки його популярним помадам і палітрі тіней для повік. У Джеффрі 16,8 млн підписників і заробіток у $17 млн на рік.

6 місце — Preston

Блогер Престон Арсемент почав грати в Call of Duty і швидко став настільки популярним, що почав публікувати дружні розіграші на додаток до свого ігрового контенту. За межами YouTube його найбільшими джерелами доходу є сервери Minecraft, на яких він працює сім разів на рік. У Престона 10,9 млн підписників, він заробляє $14 млн на рік.

7 місце — PewDiePie

Найпопулярніший блогер на YouТube Фелікс Чельберг опинився лише на 7 місці, хоча раніше займав перше. На своєму каналі Чельберг переважно показує проходження різних відеоігор. Спочатку відео супроводжувалися його закадровим голосом, а з березня 2011 року більшість роликів PewDiePie містять запис з його відеокамери. Однак у грудні він оголосив, що бере відпустку від YouTube. Зараз у Фелікса 102 млн підписників і заробіток в $13 млн на рік.

8 місце — Markiplier

Марк Едвард Фішбах створив канал у 2012 році, він знімав ролики про відеоігри. У 2014 році канал Марка потрапив в онлайн-журнал New Media Rockstars, в якому був на 61 місці в топ-100 YouTube-каналів, а вже у 2015 він посів 6 місце у списку 20 найвпливовіших знаменитостей серед підлітків у США. Зараз у його каналу 24,6 млн підписників, він заробляє $13 млн на рік.

9 місце — DanTDM

Ден Мідлтон — британський геймер, спеціалізується на Minecraft і Fortnite і вже давно є одним з найпопулярніших блогерів на YouTube. У нього світова аудиторія, і він вирушає в тур з шанувальниками по всьому світу. На нього підписано 22,2 млн людей, а заробіток становить $12 млн на рік.

10 місце — VanossGaming

Еван Фонг, відомий в інтернеті як VanossGaming, набрав понад 1,5 млрд переглядів за останній рік. Він, як і більшість з топу, геймер, часто знімає ролики про ігри Grand Theft Auto V і Minecraft. У нього 24,8 млн підписників, а заробляє Еван $11,5 млн на рік.