Рада закрила останнє засідання в 2019 році. Ринок землі будуть розглядати після Нового року

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Рада закрила останнє засідання в 2019 році. Ринок землі будуть розглядати після Нового року

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков закрив останнє в 2019 році пленарне засідання. Наступний тиждень з 23 до 27 грудня народні депутати працюватимуть з виборцями.

«Колеги, я вас вітаю зі святами, які наближаються, і оголошую ранкове засідання Верховної Ради України закритим», — наголосив Разумков.

Перед завершенням засідання в сесійній залі залишалися лише кілька десятків депутатів. Новий пленарний тиждень парламенту розпочнеться 13 січня.

На засіданні в пʼятницю, 20 грудня, Дмитро Разумков доручив парламентському Комітету з питань аграрної та земельної політики до 10 січня провести вісім засідань, щоб розглянути всі поправки до законопроєкту про введення ринку землі. «Доручаю комітету з питань аграрної та земельної політики провести засідання комітету 27, 28 грудня 2019 року і 2, 3, 6, 8, 9, 10 січня 2020 року для розгляду законопроєкту № 2178-10», — сказав Разумков.

  • Законопроєкт № 2178-10 «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України про обіг земель сільськогосподарського призначення» Рада ухвалила в першому читанні 13 листопада. До другого читання до законопроєкту подали близько 4 тисяч поправок, а при спробі їх розгляду на засіданні комітету 18 грудня сталася бійка. Конфлікт виник між членом ОПзЖ Іллею Ківою і нардепом від «Слуги народу» Андрієм Мотовиловцем. Ківа почав штовхати Мотовиловця, у конфлікт втрутилися інші народні депутати.
  • 17 грудня в десяти областях України кілька тисяч аграріїв перекрили дороги, протестуючи проти скасування мораторію на продаж землі, а під Радою відбулися бійки «Нацкорпусу» з поліцією.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що слід скоротити максимальну норму концентрації землі в одного власника до 10 тис. га.