Екснардепа Лещенка призначили членом наглядової ради «Укрзалізниці»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Кабінет міністрів призначив колишнього народного депутата та журналіста Сергія Лещенка членом наглядової ради акціонерного товариства «Укрзалізниця». Про це йдеться у відповідному розпорядженні Кабміну.

Також членом наглядової ради призначили Олега Журавльова — юриста та радника міністра інфраструктури Владислава Криклія.

«Обрати членами наглядової ради акціонерного товариства «Українська залізниця» Журавльова Олега Сергійовича та Лещенка Сергія Анатолійовича як представників держави», — йдеться у розпорядженні, підписаному премєр-міністром Олексієм Гончаруком 18 грудня.

Згідно з розпорядженням, достроково припиняють повноваження Даніель Білак та Костянтин Мар’євич.

  • У грудні 2018 року Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправними дії директора НАБУ Артема Ситника та Сергія Лещенка у справі про вплив на вибори президента США, а саме в розголошенні інформації про Пола Манафорта — колишнього голову передвиборчого штабу Трампа у 2016 році. Позов проти Ситника та Лещенка подавав народний депутат Борислав Розенблат. У липні цього року Шостий апеляційний адміністративний суд Києва скасував рішення Окружного адміністративного суду стосовно Лещенка.