Убивство Шеремета: засідання щодо апеляції Кузьменко перенесли на 24 грудня. Волонтери відмовилися виходити с зали засідань

Дата:

Апеляційний суд Києва переніс розгляд апеляції на запобіжний захід підозрюваній у вбивстві журналіста Павла Шеремета дитячому кардіохірургу і волонтерці Юлії Кузьменко. Засідання призначили на 24 грудня на 12:00.

Суддя заявив, що колегія суддів не встигла ознайомитися з матеріалами справи, які передали з Печерського суду. На засідання не зʼявилися прокурори, до суду також не доставили ще одного підозрюваного Андрія Антоненка. У відповідь адвокат Кузьменко Владислав Добош запропонував зробити перерву на кілька годин, щоб прокурори змогли прибути до суду, а судді — ознайомитися з матеріалами справи.

Кузьменко, яка перебувала в залі у скляному боксі для підсудних, заявила, що наполягає на негайному розгляді апеляції. Однак суддя суд не задовольнив їхнє прохання і переніс засідання.

Після того як колегія суддів вийшла із залу, бійці, які приїхали підтримати Кузьменко, виступили перед журналістами. Зокрема, командир тактичної групи «Волинь» Володимир Андрушечко (позивний «Тихий») заявив, що готовий «зняти своїх хлопців з передка, де вони захищають жирних чиновників, і привезти до Київа по першому слову Кузьменко». «Вона допомагала нам як волонтер, зараз прийшов час нам допомагати їй», — сказав Андрушечко.

Волонтери й адвокат Добош на знак протесту відмовилися покидати залу засідань.