У Москві невідомий відкрив стрілянину біля будівлі ФСБ на Лубʼянці. Загинув один із працівників спецслужби

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
У Москві невідомий відкрив стрілянину біля будівлі ФСБ на Лубʼянці. Загинув один із працівників спецслужби

Maxim Grigoryev / TASS via Getty Images

У Москві біля будівлі ФСБ на Кузнецькому мосту невідомий відкрив стрілянину, в результаті якої загинув один працівник спецслужби, повідомляє ТАСС.

Також тяжкі поранення отримали ще два працівники спецслужби. Як повідомили журналістам у Центрі громадських звʼязків ФСБ, стрілець діяв сам і його вдалося «нейтралізувати». Також там спростували, що зловмисникові вдалося проникнути в будівлю спецслужби.

За цим фактом порушено кримінальну справу за ст. 317 КК РФ (посягання на життя працівника правоохоронних органів).

Разом з тим, Telegram-канал «Открытые медиа. Эксклюзивы» повідомляє про двох убитих працівників ФСБ.

Користувачі Twitter пишуть, що на місці «чутно стрілянину та крики, людей з вулиці загнали в будівлі».

За непідтвердженими даними, невідомий відкрив стрілянину з автомата Калашникова на парковці. Telegram-канал «112» передає, що чоловік улаштував стрілянину в приймальні ФСБ, після чого вибіг на Велику Лубʼянку і «забарикадувався в будівлі». Територія навколо будівлі ФСБ оточена, прилеглі вулиці перекриті.

Поліцейськими на Лубʼянці керує чоловік у цивільному. Як повідомляє «Медиазона», зафіксовано двоє нападників, в одного автомат, ще один одягнений як силовик. Спецназівців, які прибули на місце, інструктують: «Він одягнений як ви».

Як передає RT, троє невідомих увірвалися в будівлю приймальні ФСБ о 18:10 (17:10 за Києвом) і відкрили стрілянину. У перестрілці з охороною приймальні двоє нападників були вбиті. Стрілець, який залишився, вибіг на вулицю, де продовжив відстрілюватися. В результаті був убитий працівник, який чергував навпроти будівлі приймальні. Після цього начебто нападник пробіг 300 метрів і забарикадувався в будинку № 2 на вулиці Велика Лубʼянка. Звідти він періодично вів вогонь у прибулих спецпризначенців. О 19:15 під час перестрілки його вбили.