Королева Єлизавета: Пріоритет мого уряду — вихід з ЄС 31 січня

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Королева Єлизавета: Пріоритет мого уряду — вихід з ЄС 31 січня

Suzanne Plunkett / WPA Pool / Getty Images

Королева Великої Британії Єлизавета II поставила перед новим скликанням парламенту й уряду завдання — завершити вихід країни з Європейського Союзу 31 січня 2020 року. Про це вона заявила у виступі на відкритті першої сесії новообраного парламенту.

«Пріоритетом мого уряду є вихід Сполученого Королівства з Європейського Союзу 31 січня. Мої міністри внесуть законопроєкт, який забезпечить вихід Великої Британії в цей день і максимально використає можливості, які це дає всьому народові Королівства», — сказала вона.

Королева повідомила, що після цього уряд намагатиметься побудувати відносини з ЄС на основі угоди про вільну торгівлю. «Міністри теж почнуть торговельні переговори з іншими провідними світовими економіками», — додала вона.

Крім того, за словами монарха, уряд терміново займеться переговорами про відновлення автономного уряду в Північній Ірландії.

Про що ще говорила королева?

Серед майбутніх завдань парламенту Єлизавета зазначила реформу імміграційної системи, спрощення візового режиму для вʼїзду в країну лікарів і кваліфікованих працівників системи охорони здоровʼя, реформу закону про психічне здоровʼя, посилення кримінальної відповідальності за такі злочини, як тероризм.

Крім того, парламент має ухвалити законодавство, яке дозволяє премʼєр-міністру призначати вибори без згоди депутатів. Також серед завдань — поліпшення доступу населення до широкосмугового інтернету, ініціативи щодо максимального скорочення шкідливих викидів і зменшення податкового навантаження на малий бізнес.