Вночі: Євросоюз продовжив санкції проти Росії, на виборах у Великій Британії перемагають консерватори, «Динамо» вилетіло з Ліги Європи

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Євросоюз продовжив санкції проти Росії

Лідери країн Європейського Союзу продовжили економічні санкції проти Російської Федерації ще на 6 місяців. «У нас була дискусія щодо Росії та України. Ми були проінформовані про результати «нормандського саміту», який відбувся минулого понеділка в Парижі. Емманюель Макрон і Ангела Меркель оновили для нас інформацію про ситуацію. Ми продовжили санкції на наступні шість місяців, виходячи з того, що імплементація Мінських угод залишається важливою. Ми будемо продовжувати за цим спостерігати», — заявив президент Європейської ради Шарль Мішель.

Рішення затвердили під час першого дня роботи саміту.

На виборах у Великій Британії перемагають консерватори

На дострокових виборах у Великій Британії перемагає Консервативна партія, яку очолює премʼєр-міністр країни Борис Джонсон. Про це свідчать дані екзит-полів, згідно з якими консерватори отримують 368 місць у парламенті. Цього достатньо для формування більшості.

Якщо партія премʼєра набере таку кількість місць, то Джонсон зможе швидко ратифікувати угоду про Brexit і вийти з Європейського Союзу до 31 січня. Премʼєр вже привітав консерваторів з перемогою та подякував тим, хто підтримав партію.

У підозрюваної у справі Шеремета Кузьменко завершили обшуки

У Юлії Кузьменко, підозрюваної у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, завершили обшуки, її ж повезли у відділок. «Вилучили деякі особисті речі, окуляри, одяг, флеш накопичувач. Ніякої вибухівки, зброї, детонаторів, нічого такого не було. Забрали одяг камуфльований в якому Юля їздила в ООС», — повідомив один з її адвокатів.

До поліцейського відділку Кузьменко повезли для оформлення затримання. Слідом за правоохоронцями туди поїхали батьки і група підтримки. За словами адвоката, обрання запобіжного заходу має відбутися 13 грудня.

«Динамо» вилетіло з Ліги Європи

Київське «Динамо» не змогло обіграти швейцарський «Лугано» у заключному турі Ліги Європи УЄФА, зігравши унічию з рахунком 1:1. Гра проходила в Києві. Гравці швейцарської команди відкрили рахунок — на 45-й хвилині це зробив Араторое. Кияни змогли уникнути поразки лише на останніх секундах гри: на 90+4-й хвилині це вдалося Циганкову. Таким чином «Динамо» набрало 7 очок, але посіло лише третє місце у своїй групі та припиняє боротьбу в турнірі.