Переспівують різдвяні пісні та цитують Конституцію. У США проходять мітинги за імпічмент Трампа

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Десятки тисяч американців вийшли на мітинг за імпічмент президента Дональда Трампа, повідомляє CNN.

Зокрема, на Таймс-сквер у Нью-Йорку демонстранти розгорнули банер, який цитує статтю Конституції США: «Президент, віцепрезидент і всі посадові особи Сполучених Штатів повинні бути відсторонені від посади через імпічмент і засудженні за зраду, хабарництво та інші тяжкі злочини і правопорушення».

У Сент-Полі (штат Міннесота) протестувальники замінили у відомій пісні “We wish you a merry Christmas” слова і співали: “We wish you would leave the White House, some time by New Year” («Нам би хотілося, щоб ви покинули Білий дім до Нового року»).

У Доралі (штат Флорида) мітингувальники тримали плакати з написом «Прибрати Трампа!» та зображенням слона й осла — символів Республіканської і Демократичної партії відповідно.

У Ролі (штат Північна Кароліна) прихильники імпічменту зустрілися на одній площі з його супротивниками, які скандували: «Зберігай Америку великою!» і «Трамп 2020».

У середу, 18 грудня, палата представників США проголосує щодо двух статей про імпічмент, за якими звинувачують Трампа. У разі позитивного рішення президента піддадуть імпічменту, а його остаточну долю вирішуватиме Сенат.