Politico: Трамп розглядає генерала Кіта Дейтона на посаду посла США в Україні

Автор:
Ольга Березюк
Дата:
Politico: Трамп розглядає генерала Кіта Дейтона на посаду посла США в Україні

GCMCOnline / Flickr

У звʼязку з тим, що виконувач обовʼязків посла США в Україні Вільям Тейлор збирається покинути свою посаду в січні, на неї розглядають генерал-лейтенанта армії у відставці Кіта Дейтона. Про це пише Politico.

Зараз Дейтон є директором Європейського центру досліджень безпеки Джорджа Маршалла. Згідно з його біографією, він «відповідає за організацію курсів для резидентів, інформаційно-пропагандистських програм і за створення міжнародної та міжвідомчої мережі з 14 тисяч урядовців з 156 країн у галузі вивчення міжнародної безпеки, оборони та закордонних справ».

Дейтон звільнився з армії США 1 грудня 2010 року зі званням генерал-лейтенанта після більш ніж 40-річної служби. Його останнім призначенням під час дійсної служби була посада координатора з безпеки США в Ізраїлі та Палестинській автономії в Єрусалимі.

Дейтон також навчався в Російському інституті армії США в Гарміш (Німеччина). Він має ступінь бакалавра історії в коледжі Вільяма та Мері, ступінь магістра історії в Кембриджському університеті та ступінь магістра міжнародних відносин в Університеті Південної Каліфорнії. Говорить російською та трохи німецькою.