Netflix зняла фільм про Ісуса-гея та розпусну Діву Марію. Майже два мільйони бразильців вимагають зняти стрічку з ефіру

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Майже два мільйони громадян Бразилії підписали петицію проти стримінгової телекомпанії Netflix із вимогою зняти з ефіру новий фільм, у якому Ісуса зобразили гомосексуалістом, а Діву Марію розпусницею.

Про це повідомляє Sky News.

В онлайн-петиції йдеться, що «Перша спокуса Христа» образила християн. Едуардо Болсонаро, син президента Бразилії Жаїра Болсонаро, назвав фільм «сміттям» і сказав, що творці фільму «не представляють бразильське суспільство».

Фільм «Перша спокуса Христа» режисера Родріго ван дер Пута є постановкою комедійної трупи Porta dos Fundos з Бразилії в партнерстві з Netflix.

За сюжетом фільму Ісус, який повернувся з 40-денної подорожі пустелею, опиняється на вечірці, присвяченій його 30-річчю. Тут же він дізнається, що був усиновлений Йосипом і його справжній батько — Бог. У пародії показано, що Ісус приводить додому свого коханця, щоб познайомити його з Марією та Йосипом.

Премʼєра фільму відбулася 3 грудня 2019 року на відеоплатформі Netflix. Буквально наступного дня десятки євангельських релігійних груп закликали бойкотувати кіно, католицький єпископ Дом Енріке Соареш да Кошта рекомендував анулювати контракт з компанією, пастор Джоел Теодоро з Ріо-де-Жанейро повідомив, що він скасував передплату на Netflix, а на сайті Change.org зʼявилася петиція за видалення фільму з каталогу компанії.