Чемпіонат Італії з футболу використовуватиме постери з мавпами для боротьби з расизмом

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Італійська Серія A [футбольна ліга] запустила кампанію проти расизму в футболі й використала для цього зображення мавп. Про це повідомляє пресслужба ліги.

На серії постерів, випущених в рамках кампанії, зображені мавпи та написано «Ні расизму».

Lega Serie A

«Цим тріо картин я хотів би показати, що ми всі — одна й сама раса. Коли Серія A замовила постер проти расизму, я відразу ж подумав намалювати західну мавпу, азіатську мавпу і чорну мавпу, тому що я хотів би змінити світогляд людей. Мої картини повністю відображають цінності чесної гри і терпимості, я використовую зображення мавп як метафору для людей, тому що колір нашої шкіри не має значення», — пояснив художник Сімоне Фугазотто.

Генеральний директор Серії A Луїджі де Сьєрво пояснив, що ліга таким чином хоче боротися з будь-якими забобонами щодо людської раси.

Проблема расизму в італійському футболі

У вересні частина вболівальників на стадіоні почала імітувати «мавпячі звуки», коли темношкірий нападник «Інтера» Ромелу Луаку забивав пенальті у ворота суперника.

У листопаді гравець італійської «Брешії» ганського походження Маріо Балотеллі назвав уболівальників, які вигукували расистські гасла на його адресу, «обмеженими» та «імбіцилами».

У грудні розкритикували редакцію італійської газети Corriere dello Sport, яка помістила на першу шпальту фотографії Ромелу Лукаку і захисника «Роми» Кріса Смоллінга, підписавши їх «Чорна пʼятниця».

  • «Динамо» оштрафували на 500 тисяч грн за расистські викрики їхніх фанатів у матчі проти «Шахтаря».
  • Президент футбольної спілки Болгарії Борислав Михайлов подав у відставку після матчу-відбору на Євро-2020 Болгарія — Англія. Причиною став інцидент з болгарськими фанатами, які весь час вигукували образливі расистські фрази на адресу темношкірих гравців англійської команди «Три леви» та імітували звуки мавп.