«Динамо» оштрафували на 500 тисяч грн за расистські викрики їхніх фанатів у матчі проти «Шахтаря»

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Київський ФК «Динамо» покарали одним домашнім матчем без глядачів за расистську викрики своїх уболівальників на матчі 14-го туру УПЛ з донецьким «Шахтарем».

Про це йдеться на сайті ФК «Динамо».

«Були визначені дисциплінарні санкції у зв’язку з подіями, що мали місце під час матчу 14-го туру «Шахтар» — «Динамо». КДК визначив, що ФК «Динамо» проведе один домашній матч без глядачів (плюс один матч без глядачів умовно з випробувальним строком до кінця сезону 2019/2020) та зобовʼязаний внести обов’язковий грошовий внесок у розмірі 500 тисяч гривень», — йдеться в повідомленні.

Не уникнув покаранні і футболіст ФК «Шахтар» Тайсон, його відсторонили на одну гру та ще на дві умовно.

Що сталося?

10 листопада під час гри на стадіоні «Металіст» близько 20 вболівальників футбольного клубу «Динамо» вигукували непристойні гасла на адресу гравців «Шахтаря». На 75-й хвилині футбольний матч був зупинений. Капітан «гірників» Тайсон показав непристойний жест і кинув мʼяч у фанатів «Динамо», які щось вигукували на його адресу.

А 12 листопада поліція Харківської області відкрила кримінальне провадження за фактом можливих проявів расизму щодо капітана донецької команди Тайсона під час футбольного матчу 14-го туру УПЛ між «Шахтарем» і «Динамо».

  • Президент футбольного союзу Болгарії Борислав Михайлов подав у відставку після матчу-відбору на Євро-2020 Болгарія — Англія. Причиною став інцидент з болгарськими фанатами, які весь час вигукували образливі расистські фрази на адресу темношкірих гравців англійської команди «Три леви» та імітували звуки мавп.
  • Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) оголосила про проведення розслідування повідомлень про расистську поведінку румунських уболівальників щодо гравця збірної Швеції під час відбіркового матчу Чемпіонату Європи 2020 року. Румунія вже перебуває під умовною однорічною дискваліфікацією через попередні випадки образливої поведінки вболівальників. Будь-яке покарання може вплинути на заплановані матчі плей-оф у Румунії в березні 2020 року, коли збірна країни матиме останній шанс пробитися на Євро.