Поліція порушила справу через вигуки ультрас на адресу бразильця Тайсона на матчі «Шахтар» — «Динамо»

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Поліція Харківської області відкрила кримінальне провадження за фактом можливих проявів расизму щодо капітана донецької команди Тайсона під час футбольного матчу 14-го туру УПЛ між «Шахтарем» і «Динамо». Про це повідомляє пресслужба поліції Харківської області.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян через їхню расову, національну належність, релігійні переконання, інвалідність і за іншими ознаками) Кримінального кодексу.

Що сталося?

10 листопада під час гри на стадіоні «Металіст» близько 20 вболівальників футбольного клубу «Динамо» вигукували непристойні гасла на адресу гравців «Шахтаря». На 75-й хвилині футбольний матч був зупинений. Капітан «гірників» Тайсон показав непристойний жест і кинув мʼяч у фанатів «Динамо», які щось вигукували на його адресу.

  • Президент футбольного союзу Болгарії Борислав Михайлов подав у відставку після матчу відбору на Євро-2020 Болгарія — Англія. Причиною став інцидент з болгарськими фанатами, які весь час вигукували образливі расистські фрази на адресу темношкірих гравців англійської команди «Три лева» та імітували звуки мавп.
  • У Кіровоградській області поліція із зіткненнями затримала 10 ультрас ФК «Зоря». Серед них виявився колишній полонений «ЛНР» .