Дорн зніметься в новому фільмі російського режисера Серебреннікова

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У новому фільмі російського режисера Кирила Серебреннікова «Петрови в грипі» буде зніматися український співак і власник рекорд-лейбла Masterskaya Іван Дорн. Про це повідомляє Meduza з посиланням на пресслужбу кінокомпанії Hype Film, яка займається виробництвом картини.

Дорн розповів, що в нього було два невдалих досвіди роботи в кіно, після яких він «зарікся коли-небудь ще зніматися», але пропозицію Серебреннікова прийняв.

«Він сказав, що мені потрібно продовжувати зніматися, незважаючи на всі мої досвіди минулих років, і що він вірить у моє велике майбутнє як актора. Тому я закінчую свою карʼєру співака і починаю ставати актором», — цитують Дорна у пресслужбі кінокомпанії.

Серебренніков розповів, що для нього та всієї знімальної групи Дорн — це справжнє відкриття: «Прекрасний драматичний артист, у якого, я впевнений, серйозне велике майбутнє в театрі та кіно».

При цьому не повідомляють, яку роль отримав співак у фільмі. Головних героїв зіграють Семен Серзін і Чулпан Хаматова.

Роман Олексія Сальникова «Петрови в грипі і навколо нього» — переможець багатьох книжкових фестивалів і літературних премій Росії, також удостоєний премії «Національний бестселер».

За сюжетом, Петрови — звичайна сімʼя. Він — автослюсар, вона — бібліотекарка, у них є син. Фільм розповідає про декілька днів з життя кожного з членів сімї після того як вони захворіли на грип.

Планується, що «Петрови в грипі» вийдуть у 2020 році, точної дати премʼєри поки немає.

Хто такий Кирило Серебренніков?

Кирило Серебренніков народився 7 вересня 1969 в Ростові-на-Дону. Він російський режисер театру та кіно, з 2012 року — художній керівник московського театру «Гоголь-центр». Професійно театром займається з 1990 року, також зняв кілька фільмів та серіалів. У нього є нагороди «Кінотавра» та Каннського фестивалю.

Серебренніков відомий своїми ліберальними політичними поглядами, також він критикує російську владу.

У 2017 році Серебреннікову висунули звинувачення в шахрайстві в особливо великому розмірі, його взяли під домашній арешт. Слідчі вважають, що підозрювані викрали 133 млн руб. з 214 млн руб., виділених «Седьмой студии» з бюджету на розвиток та популяризацію сучасного мистецтва. Сам Серебренніков назвав звинувачення на свою адресу «абсурдними та шизофренічними» і заявив, що всі гроші, виділені державою, були витрачені за призначенням.

У грудні 2018 року Асоціація театральних критиків Росії присудила художньому керівнику «Гоголь-центру», режисерові Кирилу Серебренникову премію в номінації «Людина року» за «безпрецедентну вірність професії в умовах домашнього арешту».

  • Раніше Іван Дорн зізнався у програмі «Чорнобиль сьогодні» блогера Антона Птушкіна, що хоче стати мером Славутича, де пройшло його дитинство. «Хочу стати мером Славутича через деякий час. Хочу там старість зустрічати. У мене є безліч ідей. Я хочу зробити з нього туристичний центр», — зазначив тоді він.
  • У 2017 році Дорн дав інтервʼю російському відеоблогеру Юрію Дудю, у якому висловив низку заяв, що обурили українців. Серед них — твердження про братерство між українським і російським народами, зокрема з такими словами: «Коли сталася сварка двох побратимів...». При цьому Дорн охарактеризував українців «молодшими братами», які відмовилися від усього, що пропонує «старший брат».
  • Щорічна музична премія YUNA назвала артистів і гурти, які стали номінантами премії у 2020 році.