Кабмін планує дозволити українцям самим вибирати зарплатну картку

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

У Кабінеті міністрів анонсували зміну, яка дозволить працівникам підприємств самостійно вибирати картку для нарахування зарплати. Про це в Telegram повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

За його словами, це полегшить для бухгалтерів процедуру нарахування зарплати, якщо працівники підприємства мають рахунки в різних банках.

«Система дозволить українцям вільно вибирати банки та при цьому не вимагає від бухгалтерів зайвої роботи. Працівник просто вказує бухгалтеру свій IBAN (номер рахунку, який в Україні був введений цього року), а бухгалтер формує просту відомість для всіх працівників, незалежно від банку. А далі вже банк, який обслуговує підприємство, автоматично нараховує гроші куди треба», — пояснив Дубілет.

При цьому він зазначив, що за законом працівники й так мають право самостійно обирати банк.

«Але на практиці, якщо хтось вибирає інший банк, бухгалтери змушені для таких виплат формувати окремі платіжки. Тому працівникам найчастіше в такому виборі просто відмовляють», — зазначив Дубілет.

За його словами, цей проєкт важливий, оскільки завдяки підвищенню конкуренції банківська індустрія буде краще розвиватися.

«Розраховую, що ми зможемо все це впровадити вже наступного року», — резюмував Дубілет.