Большой театр розкритикували за грим артистів під темношкірих. У театрі заявили, що не планують від нього відмовлятися

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Російський Большой театр заявив, що не має наміру відмовлятися від гриму своїх виконавців під темношкірих героїв, попри критику. Про це повідомляє ВВС.

Директор театру Володимир Урін заявив, що балет «Баядерка», через який виник скандал, виконувався в такому вигляді протягом багатьох років. «Балет «Баядерка» тисячі разів виконувався в цьому спектаклі в Росії та за кордоном, і Большой театр не має наміру брати участь у цій дискусії», — заявив він у відповідь на критику з боку американської балерини Місті Коупленд.

Про що мова?

Місті Коупленд у своєму Instagram опублікувала фото з репетиції балету «Баядерка». На фото зображені дві балерини, загримовані під темношкірих. «Боляче думати про той факт, що багато відомих балетних труп відмовляються наймати темношкірих танцюристів і замість цього радше використовують темношкірий грим», — написала вона.

Варто зазначити, що Коупленд не має жодного стосунку до російської постановки. Фото, яке вона розмістила, є копією. Його оригінал запостив 14-річний російський танцівник, але пізніше видалив через надмірну кількість образливих коментарів.

Пост Коупленд набрав майже 65 тис. лайків. Водночас деякі російські театральні експерти й артисти балету захищають цю постановку. Вони пояснюють грим браком темношкірих виконавців у країні.