Міністр Федоров: У реєстрі забудовників знайшли скрипт «Не світити», який приховував документи

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Документи зберігались у реєстрі, але скрипт дозволяв їх на 10 днів приховати від перегляду. Про це повідомив у Facebook віцепремʼєр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Уважно стежачи за першими послугами [електронного кабінету забудовника], ми виявили дивний факт — документи після автоматизованої перевірки реєструються в реєстрі автоматично, утім, вони не відображаються в публічній частині реєстру. Тобто публічно перевірити, що, наприклад, декларація зареєстрована, неможливо. Наші фахівці швидко перевірили цю ситуацію і знайшли в реєстрі будівництва дуже дивний скрипт з не менш дивною назвою «Не світити», який приховував документи на строк до 10 днів залежно від різних параметрів, які вносилися явно не адміністратором системи», — розповів Федоров.

За його словами, цей скрипт — «привіт» від попередників, адже раніше після подачі документів людям телефонували сторонні особи і пропонували прискорити реєстрацію документів.

Міністр додав, що скрипт видалили.

  • 13 грудня в Україні запустили електронний кабінет забудовника.
  • На першому етапі в Е-кабінеті будуть передбачені послуги з отримання документів для будівель класу наслідків СС1. Це житлові та промислові будівлі (до чотирьох поверхів), а також — об’єкти лінійної інфраструктури і навіть дороги. Це стосуватимуться всіх етапів будівництва: підготовчих та будівельних робіт, а також прийняття будівлі в експлуатацію.
  • Другий етап — запрацюють онлайн-послуги стосовно об’єктів, що за класом належать до об’єктів із середніми (СС2) та значними (СС3) наслідками. Але це вже за декілька місяців.