«Россия 1» показала сюжет з українськими військовополоненими. У Генштабі допускають звʼязок з можливим обміном

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Генеральному штабі Збройних сил та Міністерстві оборони не підтверджують особистість полонених українських військових, які зʼявилися у сюжеті російського державного телеканалу «Россия 1» напередодні.

Попри це, у Генеральному штабі допускають, що вихід такого сюжету може бути повʼязаний з анонсованим після саміту «нормандської четвірки» обміном полоненими. «Можливо це повʼязано з обміном. Це дуже чутливе питання, яким опікуються уповноважені особи», — пояснили theБабелю у Генштабі.

Про що йдеться?

Напередодні на російському державному телеканалі «Россия 1» вийшов сюжет з трьома українськими військовими, які перебувають у полоні бойовиків «ДНР».

Полоненими є військові Збройних сил Богдан Пантюшенко, Олександр Коріньков та Сергій Глондар. Як пише «Громадське», Пантюшенко є командиром танка, котрий підбили під Донецьком. Перебуває у полоні бойовиків самопроголошеної з січня 2015 року.

Військовослужбовці 3-го полку спецпризначення старшина Сергій Глондар та молодший сержант Олександр Коріньков потрапили у полон 16 лютого 2015 року, коли виконували бойове завдання поблизу Дебальцева. Військові супроводжували колону й мали вивести поранених з Дебальцева, проте їхній загін потрапив у засідку. Тоді кілька військових загинуло, кілька дістали поранення, інших взяли у полон. Відомо, що їх утримували в Макіївській колонії.

«Їх внесли у списки на обмін і готові віддати Україні. Якщо обмін відбудеться», — йдеться у сюжеті російського телеканалу.

  • Президент Володимир Зеленський після пресконференції за підсумками саміту в «нормандському форматі» заявив, що Росія може повернути мінімум 72 полонених і запропонував Володимиру Путіну створити групу в Мінську, яка буде займатися питаннями поетапного повернення контролю над кордоном з Росією.