Водії та кур’єри Uber будуть змушені робити селфі перед поїздками. Компанія каже, що задля безпеки

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Сервіс Uber запустив в Україні функцію «Перевірка ідентифікації в режимі реального часу» (Real Time ID Check) для всіх водіїв і курʼєрів. Тепер водіям доведеться робити селфі перед поїздками, пише ITC.

Таким чином компанія хоче бути певною, що водії та кур’єри на платформі є саме тими, за кого вони себе видають, і що вони відповідають обліковому запису, зареєстрованому на платформі. Зокрема, функція Real Time ID Check захистить облікові записи водія та кур’єра від злому.

Як працює функція «Перевірка ідентифікації в режимі реального часу»:

  1. Водіїв і курʼєрів будуть періодично просити зʼїхати в безпечне місце та зробити селфі, щоб переконатися, що їхні фото збігаються з профілями власників облікових записів. Цей запит може прийти в будь-який час, при вході в систему або між поїздками та доставками.
  2. Якщо зображення не збігаються або не виконується перевірка, обліковий запис буде заблоковано та проведено подальше розслідування.
  3. Незважаючи на те, що перевірки будуть проводитися у випадковому порядку, вони будуть ініційовані автоматично, якщо користувач повідомить про підозру невідповідності між зображеннями.
  4. Щоб захистити особисті дані користувачів, водіям і курʼєрам буде надана можливість вибрати або автоматичну перевірку з використанням біометричної технології, або перевірку вручну за допомогою агента підтримки Uber.

Раніше в цьому році Uber запустила функцію «Перевір свою поїздку», яка нагадує користувачам перевіряти, чи відповідає водій своєму фото в додатку. Ця функція нагадування допомагає пасажирам бути більш пильними, повідомляти про будь-які підозри, а також використовується у складанні звітів про потенційні випадки невідповідності фотографій.