Обвинувачений в сексуальних домаганнях Вайнштейн назвав себе «піонером збільшення ролі жінок у кіно»

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Голлівудський режисер Харві Вайнштейн, якого звинувачують в неодноразових сексуальних домаганнях, назвав себе «піонером збільшення ролі жінок у кіно».

Про це він заявив в інтервʼю New York Post.

Водночас Вайнштейн відмовився говорити про звинувачення проти нього. За його словами, він погодився дати інтервʼю, щоб довести, що він не перебільшував свої недуги.

Вайнштейн заявив виданню: «Я зробив більше фільмів, знятих жінками і про жінок, ніж будь-який режисер, і я говорю про часи 30-річної давнини. Я не кажу про сьогодення, коли це модно».

Також Вайнштейн додав, що він «був піонером збільшення ролі жінок у кіно», але все це було забуто через секс-скандал.

У відповідь на це 23 жінки, які виступили з доповіддю про сексуальні домагання Харві Вайнштейна, опублікували наступну заяву:

«Харві Вайнштейн знову намагається маніпулювати суспільством. Він говорить у новому інтервʼю, що не хоче, щоб його забули. Ну, його не забудуть. Його будуть памʼятати як сексуального насильника і нерозкаяного кривдника, який взяв усе і не заслуговує ні на що. Його памʼятатиме незліченна кількість жінок, які встали і сказали достатньо. Ми відмовляємося дозволити цьому хижакові переписати його спадщину жорстокого поводження».

Серед жінок, які підписали звернення, актриси Ешлі Джадд і Розанна Аркетт.