Україна депортувала в Азербайджан активіста Ельвіна Ісаєва

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Україна 12 грудня депортувала в Азербайджан блогера та політичного активіста Ельвіна Ісаєва. Про це повідомляє прикордонна служба Азербайджану.

«Громадянин Азербайджанської Республіки, який народився в 1980 році, Эльвін Ісаєв, був депортований в Азербайджан 12 грудня 2019 року за порушення імміграційного законодавства в Україні», — зазначено в повідомленні міграційного контролю.

Відомо, що на підставі рішення Насиминського районного суду від 22 серпня 2019 року про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту 14 грудня Ельвін Ісаєв поміщений у слідчий ізолятор № 1 Пенітенціарної служби Азербайджану.

Зазначимо, у серпні Ісаєва затримали в Росії, де після суду його російський паспорт визнали незаконним. Після чого 11 вересня Ісаєв був звільнений завдяки втручанню Європейського суду з прав людини. Наприкінці вересня він приїхав до Києва.

Востаннє 39-річного блогера і політичного активіста бачили біля будинку на вул. Палладіна у Святошинському районі Києва. Відомо, що за цією адресою він проживав у своїх друзів.

Як відомо, Ісаєв є критиком нинішнього президента Азербайджану Ільхама Алієва, неодноразово називав його диктатором і розповідав про корупцію в Азербайджані.

Як повідомляє «Кавказький вузол», голова правозахисного комітету «Громадянське сприяння» Світлана Ганнушкіна вважає, що Росія навмисно позбавила Ісаєва громадянства, оскільки іншого приводу для видачі його Азербайджану немає. У свою чергу, інший азербайджанський опозиційний політик, Фікрет Гусейнлі поділився своїми розмовами з Ісаєвим. Під час бесіди з Гусейнлі депортований земляк повідомляв, що в Україні йому пообіцяли видати візу до Словаччини. Однак це неможливо без документів на перебування в Україні. Тому Гусейнлі вважає, що в Україну Ісаєва могли заманити навмисно, щоб потім передати на батьківщину.