На Алясці власник газети Skagway News віддає її безкоштовно в хороші руки. Тираж видання 550 екземплярів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Газетне видавництво Skagway News може перейти до нового власника за найвигіднішою ціною — $0. Про це повідомляє The Guardian.

Журналіст Ларрі Персі, який керує газетою Skagway News, готовий віддати її «талановитому професіоналу, який може забезпечити їй світле майбутнє». Ідеальний кандидат для Персі — це той, хто також знає всі тонкощі роботи в газеті маленького містечка.

«Ви повинні усвідомлювати той факт, що багатьом людям стає незручно, коли ви тицяєте мікрофоном у їхнє обличчя. З тиражем 550 примірників не чекайте, що вам будуть розповідати історії національного значення; очікуйте ліпше на те, що будете присутніми на багатьох місцевих заходах», — сказав Персі.

Передати керівництво газетою треба людині, яка, за словами нинішнього власника, бажає жити в місті Скагвай із населенням 1 000 людей.

«В ідеалі це має бути хтось, хто живе на Алясці і знає примхи штату. Тут дивно. Щоб дістатися до принтера, потрібно проїхати 125 миль по снігу і льоду через гірський перевал. Підприємства закриваються взимку, і є тільки один продуктовий магазин», — додав Персі.

  • В італійській Бівоні продають будинок за €1, аби зробити містечко більш населеним.
  • В італійському регіоні Молізе місцеві чиновники пропонують до $27 тис. усім, хто хоче переїхати туди та відкрити свій бізнес.
  • 600 готелів в усьому світі пропонують безкоштовне проживання в обмін на послуги (піар, прибирання та навчання).