McDonaldʼs розірвав співпрацю з директором двох ресторанів після расистського скандалу в Австралії

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Всесвітньо відома мережа швидкого харчування McDonaldʼs припинила співпрацю з австралійцем, який прославився в соцмережах расистськими висловлюваннями про корінних жителів материка. Про це повідомляє The Guardian.

Так, напередодні в Twitter стало вірусним відео, на якому власник франшиз на два ресторани McDonaldʼs у містах Мілдʼюр та Іримпл Роб Віггорс і жінка на імʼя Карен Рідж кричать на представників корінного населення Австралії з родини Вірраманд, заперечуючи їхню причетність до аборигенів. «Ви заявляєте, що є аборигеном? Ви мене смішите», — кричить Роб Віггорс на ролику.

Невідомо, з чого почався конфлікт, однак на відео потрапив момент, коли розлючені австралійці ображають аборигенів і намагаються зірвати прапор корінних жителів Австралії з їхньої машини, проте Карен це не дуже вдається. У звʼязку з цим донька сімʼї Вірраманд, Роббі, яка розмістила відео в Twitter, підписала пост хештегом #TooStrongForYouKaren (занадто сильний для тебе, Карен). Ролик, як і сам вислів, одразу став вірусним в інтернеті.

Незабаром у Facebook мережа ресторанів McDonaldʼs повідомила, що відмовилася від подальшої співпраці з Робом Віггорсом, передчасно розірвавши контракт франчайзингу і взяла на себе керівництво закладами в містах Мілдʼюр та Іримпл.

«Mcdonaldʼs підтверджує, що компанія взяла на себе управління ресторанами в містах Мілдʼюр та Іримпл, зробивши рішення чинним негайно. Роберт Віггорс покинув систему і більше не співпрацює з нами. Mcdonaldʼs буде взаємодіяти зі своїми працівниками з питань зміни порядку, щоб забезпечити постійну роботу ресторанів», — зазначено в повідомленні мережі.