ДБР проводить обшуки в будівлі одеської ДСНС через пожежу в коледжі. Перевіряють знищення документації щодо будівлі

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Слідчі Держбюро та співробітники Служби безпеки проводять обшуки в Головному управлінні Держслужби з надзвичайних ситуацій Одеської області. Вони повʼязані з пожежею в одеському коледжі, в результаті якої загинули 16 осіб, і можливою недбалістю посадових осіб ДСНС.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

«Наразі у службових приміщеннях ДСНС в Одеській області проводяться повторні обшуки з метою виявлення та вилучення документації, прихованої від органу досудового розслідування при проведенні попередніх слідчих дій. Дана документація буде долучена як доказ у кримінальному провадженні», — повідомляється на сайті ДБР.

Кваліфікація справи — службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

В СБУ пізніше повідомили, що обшуки були у звʼязку з перевіркою можливого знищення документів з пожежної безпеки посадовими особами ДСНС.

«Співробітники спецслужби перевіряють посадовців щодо неналежного виконання ними службових обов’язків та використання службового становища всупереч інтересам служби, що призвело до загибелі 16 людей. За оперативною інформацією, окремі керівники ГУ ДСНС намагалися приховати та знищити документацію щодо проведеної перевірки протипожежного стану та надання дозволу на експлуатацію приміщень навчального закладу», — сказано у повідомленні.