У Великій Британії почалося голосування на парламентських виборах. Премʼєр Джонсон прийшов на дільницю з собакою

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Великій Британії почалося голосування на парламентських виборах. Премʼєр Джонсон прийшов на дільницю з собакою

Christopher Furlong / Staff

У Великій Британії в четвер відкрилися виборчі дільниці на дострокових парламентських виборах, повідомляє ВВС.

Всього в країні почали роботу близько 40 тис. дільниць. Британці зможуть проголосувати на них до 22:00 за місцевим часом (00:00 за Києвом). Це треті парламентські вибори за пʼять років після волевиявлення 2015 і 2017 років. Відразу після завершення голосування по національному телебаченню оголосять результати екзит-полу, проведеного компанією Ipsos Mori.

Премʼєр-міністр і лідер консерваторів Борис Джонсон прийшов на дільницю для голосування разом зі своїм собакою. Пʼятимісячного джек-рассел-терʼєра Джонсон у вересні взяв із притулку організації Friends of Animals (FOAW) в Уельсі.

Цього року виборчі дільниці відкриті навіть у кількох пабах, салоні краси та пральні. Очікується, що основна боротьба традиційно розгорнеться між консерваторами та лейбористами. Як пишуть британські ЗМІ, останні опитування показують, що Консервативна партія, ймовірно, зможе отримати більшість у 650-місній палаті громад. Поточні вибори називають «найважливішими в поколінні», оскільки саме їх переможці повинні визначити долю виходу країни з Європейського Союзу.