Вночі: Парламент Великої Британії відмовився від дострокових виборів, екслідера ІДІЛ поховали в морі, у Дніпрі вибухнув маслозавод

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Парламент Великої Британії відмовився йти на дострокові вибори

Палата громад Великої Британії проголосувала проти висунутої британським урядом пропозиції провести в країні дострокові вибори. За вибори висловилися 299 депутатів, що на 135 менше від необхідної кількості.

Премʼєр-міністр Борис Джонсон пропонував провести вибори 12 грудня. Перші дві його ініціативи — 4 та 9 грудня — не набрали необхідної кількості голосів.

Після цього Джонсон заявив, що він подасть на розгляд парламенту законопроєкт, а не ініціативу про вибори. На відміну від попередніх ініціатив, законопроєкту не потрібна підтримка двох третин депутатів, для його ухвалення досить простої більшості.

Екслідера ІДІЛ поховали в морі

За даними телеканалу CNN, останки лідера терористичного угруповання «Ісламська держава» Абу Бакра аль-Багдаді, знищеного під час американської спецоперації в Сирії 27 жовтня, поховали в морі.

Телеканал нагадав, що в неділю радник президента США з національної безпеки Роберт ОʼБраєн заявив в інтервʼю, що США, як він очікує, вчинять з тілом Багдаді так само, як вчинили в 2011 році з тілом лідера «Аль-Каїди» Усами бен Ладена — тобто поховають у морі.

У Дніпрі стався вибух на маслозаводі

У Дніпрі поблизу олійноекстракційного заводу «Потоки» у понеділок, 28 жовтня, близько 22:00 вечора стався потужний вибух. Інцидент відбувся на території складу. Після вибуху почалася пожежа, яка поширилася на площу 200 кв. м.

Рятувальники ліквідували пожежу близько 23:30. Жертв та потерпілих немає. Внаслідок вибуху зруйнована складська будівля на площі близько 4,2 тис. кв. м.

У США впав супутник Samsung

В американському штаті Мічиган упав стратосферний супутник Samsung. Пристрій компанія Samsung використовувала для запуску селфі британської моделі Кари Делевінь у космос.

Супутник упав на території ферми. В результаті падіння стратостата ніхто не постраждав. Компанія Samsung уже вибачилася перед фермерами за заподіяні незручності і заявила, що посадка супутника була «запланована» і відбулася в «обраній сільській місцевості».