Трамп обурився на те, як американські ЗМІ висвітлювали його візит на саміт НАТО

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Президент США Дональд Трамп розкритикував ЗМІ за те, як вони висвітлили нещодавній саміт НАТО в Європі. Своє обурення він висловив у Twitter.

Президент США стверджував, що у новинах «знущалися з нього», попри те, що він охарактеризував подорож за кордон як плідну.

«Я змусив країни НАТО платити на $530 мільярдів на рік більше, а США менше, і повернувся додому, до медіа з фейковими новинами, які знущалися з мене. Не думав, що це можливо!» — обурився Трамп.

Що сталося?

Трамп під час поїздки до Великої Британії влаштував імпровізовану пресконференцію, на якій пройшовся з приводу слухань у Конгресі щодо його імпічменту, а також на тему «пристрасного» обміну думками, який у нього відбувся з Макроном через небажання Франції забирати на свою територію бійців ІД.

Лідери Великої Британії, Франції та Канади пожартували з американського президента, висміявши його любов до затягування пресконференцій.

«Так ось чому він запізнився?» — посміхнувся Борис Джонсон у розмові з Макроном.

«Він запізнився, тому що влаштував додаткову пресконференцію на 40 хвилин — у його команди щелепи аж до підлоги відвисли», — сказав Трюдо.

  • Премʼєр Канади Трюдо пожартував з Трампа. Лідер США образився і перервав участь у саміті НАТО. Пізніше Трамп заявив, що після запланованої зустрічі з данськими лідерами він повернеться у Вашингтон. А також додав, що не буде проводити заплановану пресконференцію.
  • Трюдо заявив, що не казав нічого поганого про президента США Дональда Трампа під час спілкування на прийомі в Букінгемському палаці. Трюдо пояснив, що його слова про працівників адміністрації Білого дому, у яких «відпали щелепи», стосувалися моменту, коли Трамп оголосив резиденцію Кемп-Девід місцем проведення наступного саміту G7.