Премʼєр Канади Трюдо пожартував над Трампом. Лідер США образився і перервав участь у саміті НАТО

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Президент США Дональд Трамп 4 грудня різко відреагував на кадри, де світові лідери жартують над ним, і назвав Джастіна Трюдо «дволиким».

По це пише The Independent.

Журналісти запитали у Трампа, чи він бачив ролик, де його колеги Борис Джонсон, Емануель Макрон і Джастін Трюдо жартували щодо його пресконференції.

«Ну, він дволикий», — висловився Трамп про Трюдо.

Пізніше Трамп заявив, що після запланованої зустрічі з данськими лідерами сьогодні вдень він повернеться у Вашингтон. А також додав, що не буде проводити заплановану пресконференцію.

Згодом, Трюдо заявив, не казав нічого поганого про президента США Дональда Трампа під час спілкування на прийомі в Букінгемському палаці. Трюдо пояснив, що його слова про співробітників адміністрація Білого дому, у яких «відвалилися щелепи», стосувалися моменту, коли Трамп оголосив резиденцію Кемп-Девід місцем проведення наступного саміту G7.

«Я поділився з ними враженнями від того, як ми дізналися про місце проведення саміту. Всі знають що стосунки між США та Канадою надзвичайно хороші і ефективні, і вони глибші, ніж просто відносини між президентом та прем’єром», — додав Трюдо.

Що сталося?

Трамп під час поїздки до Великої Британії влаштував імпровізовану пресконференцію, на якій пройшовся з приводу слухань в Конгресі щодо його імпічменту, а також на тему «пристрасного» обміну думками, який у нього відбувся з Макроном через небажання Франції забирати на свою територію бійців ІД.

Лідери Великої Британії, Франції та Канади пожартували над американським президентом, висміявши його любов до затягування пресконференцій.

«Так ось чому він запізнився?» — посміхнувся Борис Джонсон в розмові з Макроном.

«Він запізнився, тому що влаштував додаткову пресконференцію на 40 хвилин — у його команди щелепи аж до підлоги відвисли», — сказав Трюдо.