Стали відомі номінанти премії «Золотий глобус — 2019»

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Одна з найавторитетніших кінопремій року — «Золотий глобус — 2019» — оголосила повний список номінантів.

За звання «Найкращого драматичного фільму» будуть змагатись:

«Ірландець»

Біографічна драма «Ірландець» ґрунтується на документальному розслідуванні Чарльза Брандта «Я чув, що ти фарбуєш будинки». На кримінальному сленгу американців «фарбувати будинки» означає працювати кілером. Френкі Ширан, головний герой фільму, помер у 2003 році, коли йому було 83. Він був впливовим профспілковим діячем, задіяним у тіньових схемах. Зняти фільм про одіозного діяча на прізвисько Ірландець взявся Мартін Скорсезе. Він зібрав зірковий акторський склад. У фільмі грають Роберт Де Ніро, Аль Пачіно та Джо Пеші, який погодився на участь у проєкті попри намір закінчити акторську кар’єру. Стрічка має стати найдорожчою з усіх, знятих Мартіном Скорсезе.

«Шлюбна історія»

Американський комедійно-драматичний фільм 2019 року режисера та сценариста Ноя Баумбаха. Головні ролі виконали Скарлетт Йоганссон та Адам Драйвер. За сюжетом сімейна пара, театральний режисер Чарлі та актриса Ніколь, вирішили розлучитися. Розірвання шлюбу перетворюється на справжню війну, де на кону стоїть опіка над їхнім маленьким сином.

«1917»

У розпалі Перша світова війна. Два британських солдата — Шофілд (Джордж МакКей) і Блейк (Дін-Чарльз Чепмен) — отримують завдання, яке практично неможливо виконати успішно. У найкоротші терміни їм потрібно перетнути величезну територію, підконтрольну противнику, щоб передати повідомлення командуванню союзників. У разі якщо інформація не дійде до командирам вчасно, почнеться потужний наступ. Уже відомо, що ворог підготував смертельну пастку тим, хто піде в атаку. Щоб зберегти життя сотень солдатів, Шофілд і Блейк повинні поспішати.

«Джокер»

Кримінальна драма «Джокер» — це спін-оф серії фільмів за мотивами DC Comics, не повʼязаний сюжетом з попередніми стрічками. Фільм розповість про становлення героя Джокера. Події розгортаються в 1981 році в Готем-сіті. Комік Артур Флек (Хоакін Фенікс) розчарувався у своїй професії. Незатребуваність його таланту і відсутність любові від глядачів зіграли злий жарт. Артур втрачає розум і починає вбивати людей у спосіб, що наганяє жах на мешканців усього міста.

«Маленькі жінки»

Мелодрама «Маленькі жінки» знята за однойменним романом Луїзи Мей Олкотт. За сюжетом, у розпалі громадянська війна в Сполучених Штатах. Четверо юних сестер — Джо, Мег, Еммі та Бет — разом зі своєю матір’ю (Лора Дерн) чекають на повернення батька з війни. Тим часом життя не стоїть на місці. Дівчата дорослішають, і їм належить приймати рішення, які впливатимуть на усе їхнє подальше життя.

У номінації «Найкращий актор (драма)» змагатимуться Крістіан Бейл («Ford проти Ferrari»), Антоніо Бандерас («Біль і слава»), Адам Драйвер («Шлюбна історія»), Хоакін Фенікс («Джокер»), Джонатан Прайс («Два Папи»).

На номінацію «Найкраща актриса (драма)» претендують Сінтія Еріво («Гаррієт»), Скарлет Йогансон («Шлюбна історія»), Сірша Ронан («Маленькі жінки»), Шарліз Терон («Скандал»), Рене Зельвегер («Джуді»).

У категорії «Найкращий фільм іноземною мовою» номіновані стрічки «Прощання», «Біль та слава», «Портрет дівчини у вогні», «Паразити», «Знедолені»,

«Найкращий сценарій»: Ноа Баумбах («Шлюбна історія»), Пон Джун Хо та Хань Цзінь-вон («Паразити»), Ентоні МакКартен («Два Папи»), Квентін Тарантіно («Одного разу в Голлівуді»), Стівен Заіллян («Ірландець»).

«Найкраща пісня»: “Beautiful Ghosts” («Кішки»), “Love Me Again” («Рокетмен»), “Into the Unknown” («Крижане серце — 2»), “Spirit” ( «Король Лев»), “Stand Up” («Гаррієт»).

«Найкращий фільм (комедія або мюзикл)»: «Одного разу в Голлівуді», «Кролик Джоджо», «Ножі наголо», «Рокетмен», «Мене звуть Долемайт».

«Найкращий анімаційний фільм»: «Крижане серце —2», «Як приборкати дракона — 3: Прихований світ», «Містер Лінк: Загублена ланка еволюції», «Історія іграшок — 4», «Король Лев».

  • У понеділок, 2 грудня, у Лондоні вручили нагороди престижної премії британського незалежного кіно BIFA 2019. Фільм «Анна» став переможцем у номінації «Найкращий британський короткометражний фільм». Стрічка була знята в кооперції України, Ізраїлю та Великої Британії. Світова премʼєра стрічки відбулася на 72-му Каннському міжнародному кінофестивалі в конкурсі короткого метра.
  • Міжнародне товариство анімаційних фільмів оголосило номінантів на свою 47-му щорічну премію Annie Awards. Мультфільми «Крижане серце — 2» та «Містер Лінк: Загублена ланка еволюції» отримали 8 номінацій у 13 категоріях художніх фільмів.