Український фільм про матір-одиначку з Донбасу «Анна» отримав премію британського незалежного кіно

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

У понеділок, 2 грудня, у Лондоні вручили нагороди престижної премії британського незалежного кіно BIFA 2019.

Фільм «Анна» став переможцем у номінації «Найкращий британський короткометражний фільм». Стрічка була знята в кооперції України, Ізраїлю та Великої Британії. Світова премʼєра стрічки відбулася на 72-му Каннському міжнародному кінофестивалі в конкурсі короткого метра.

Головна героїня короткометражки ізраїльського режисера Декеля Беренсона — Анна, 45-річна жінка зі сходу України, яка одна виховує доньку-підлітка. Її життя важке та безпросвітне, і жінка відчайдушно хоче його змінити. Для цього вона звертається до шлюбної агенції, яка знайомить жінок із чоловіками-іноземцями. Роль Анни у фільмі зіграла актриса Світлана Барандіч.

Кращим повнометражним незалежним фільмом стала картина «Для Сами» режисерів Ваада Аль-Хатеаба і Едварда Воттса, яка розповідає про сирійську матір-біженку. Всього картина отримала чотири нагороди премії BIFA.

Пʼять нагород BIFA удостоїлася картина «Історія Девіда Копперфілда» — комедійна драма Армандо Іаннуччі на основі роману Чарльза Діккенса про Девіда Копперфілда, з Девом Пателем, Гʼю Лорі, Тільдою Свінтон і Беном Вішоу в головних ролях. Фільм вийде в широкий прокат у січні 2020 року.

Кращою актрисою назвали Рене Зеллвегер за роль у фільмі «Джуді», Рутфія Беллені стала кращою актрисою другого плану за фільм «Останнє дерево».

Кращим актором став Джош ОʼКоннор за роль у фільмі «Тільки ти», а кращим актором другого плану — Гʼю Лорі за роль у фільмі «Історія Девіда Копперфілда».

Премія британського незалежного кіно BIFA вручається з 1998 року в 18 номінаціях.