Bloomberg: У інженера Apple знайшли секретні документи щодо протиракетного комплексу Patriot

Автор:
Ольга Березюк
Дата:
Bloomberg: У інженера Apple знайшли секретні документи щодо протиракетного комплексу Patriot

Wikimedia

Під час обшуку в будинку інженера Apple Inc. Цзижонга Ченга, якого звинувачували в крадіжці комерційної таємниці для китайського стартапу, знайшли секретний файл з ракетної програми Patriot, який належав його колишньому роботодавцю, Raytheon Co.

Про це пише Bloomberg.

Документ Patriot був виявлений серед численних електронних пристроїв та паперових файлів колишніх роботодавців інженера.

«Документ 2011 року, що стосується одного з найвідоміших озброєнь Raytheon, був настільки секретним, що його заборонено було зберігати поза межами захищених місць Міністерства оборони. Чен протягом восьми років незаконно володів матеріалами національної безпеки, взятими у колишнього роботодавця», — заявили прокурори.

Як засекречений документ опинився в домі інженера наразі невідомо.

Чен є громадянином США, його затримали наприкінці січня під час вильоту до Китаю. Зараз він чекає суду за звинуваченням у тому, що збирав фотографії, схеми щодо своєї роботи над проєктним безпілотним автомобілем Apple.

  • Компанія Apple обрала найкращі ігри та програми для своїх продуктів у 2019 році. Найкращим додатком для iPhone назвали Spectre Camera. «Цей додаток на базі штучного інтелекту використовує неймовірну кількість технологій, які дозволяють кожному робити неймовірні фотографії з довгою витримкою», — описує програму Apple.
  • Apple запустила музичну премію Apple Music Awards. Її присуджуватимуть найбільш талановитим і видатним музикантам на підставі думок редакторів сервісу та вподобань слухачів з усього світу.
  • Головний дизайнер компанії Apple Джонатан Айв залишає компанію. Головними причинами звільнення Айв назвав відповідний час і завершення великих проєктів під його керівництвом, таких як Apple Park (нова штаб-квартира Apple).