Ілон Маск виграв суд проти дайвера Ансворта у справі про «педохлопця»

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Суд Лос-Анджелеса виніс остаточний вердикт у спорі про захист честі між британським дайвером Верноном Ансвортом і засновником SpaceX і Tesla Ілоном Маском, підтримавши останнього. Про це повідомляє ВВС.

Рішення прийняли присяжні Окружного суду Лос-Анджелеса. Наголошується, що за підсумками розгляду було вирішено, що Маск не винен. Такий вердикт винесли за браком у захисту Ансворта доказів щодо образ і звинувачень у педофілії з боку винахідника.

Раніше Ансворт вимагав від Маска $190 млн як компенсацію за зіпсовану репутацію. Все почалося влітку 2018 року, коли 12 гравців футбольної команди опинилися заручниками затопленої печери на півночі Таїланду. Тоді Ансворт взяв участь у пошуку досвідчених водолазів, які допомогли дітям вибратися з пастки.

Маск, у свою чергу, направив на місце події свого представника з мініатюрним підводним човном, який, втім, так і не використали. Тоді дайвер назвав вчинок Ілона Маска піаром, на що винахідник у своєму Twitter обізвав Ансворта «педохлопцем» (pedo guy). Дайвер вирішив, що цей вираз намагається виставити його педофілом і подав на засновника SpaceX до суду. Там команда американця довела, що в Південній Африці, де виріс Маск, цей вираз означає «мерзенний дідуган», а не щось, повʼязане з педофілією.