Поліція: Група фармкомпаній підкуповувала лікарів, щоб ті виписували хворим їхні ліки. На це витратили 140 млн грн

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Поліція викрила групу фармацевтичних компаній, які підкуповували лікарів, щоб ті виписували пацієнтам їхні ліки. Сума підкупу становила 140 млн грн, повідомляє пресслужба Нацполіції.

Протягом 2018—2019 років працівники представники групи фармацевтичних компаній систематично платили лікарям Києва та інших міст і областей кошти за те, щоб ті виписували пацієнтам їхні медичні препарати.

За попередніми даними, сума «винагород» для лікарів становила 140 млн грн.

Щоб отримати кошти для виплати «винагороди» лікарям, представники компаній організували схему з ухилення від сплати податків. Вони замовляли у підприємств рекламні послуги, які фактично не надавалися. А потім кошти фармкомпанії перераховували на рахунки підконтрольних фізосіб-підприємців.

Нацполіція та прокуратура провели обшуки в офісних приміщеннях і за місцями проживання посадовців компаній, а також інших осіб, які можуть бути причетні до схеми.

Кримінальне провадження відкрито за статтями – ч. 2 ст. 368-4 (підкуп особи, яка надає публічні послуги) і ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обовʼязкових платежів) ККУ.